Kätilö Minna

Hei! Minä olen Minna Autio. Kätilö, doula ja neljän lapsen äiti. Asun perheeni kanssa Oulussa. Rakastan tutkia maailman ja elämän ihmeitä sekä uppoutua uuden oppimiseen. 

Omat raskauteni ja synnytykseni ajoivat minut tähän synnytysten ihmeelliseen maailmaan. Olin aivan ihmeissäni siitä mihin naisen keho pystyy. Rakentamaan täydellisen pienen ihmisen alun. Ja se synnytyksen upea voima, mikä vie mennessään. Lähdin opiskelemaan kätilöksi kahden ensimmäisen lapseni syntymien jälkeen. Valmistuin kätilöksi vuonna 2016 Oulun seudun ammattikorkeakoulusta.

Ajatus doulan työstä syntyi jo opiskeluaikana, mutta valmistumisen jälkeen kätilön työ sairaalassa vei mennessään. Ajatus doulaamisesta kulki kuitenkin koko ajan mukanani. Olen tehnyt kätilön työtä laajasti naisen elämän jokaisessa vaiheessa, syntymästä vanhuuteen saakka. Työni olen kokenut mielekkäänä, sillä sitähän minä haluan, olla tukena naisen elämän eri vaiheissa ja sen suurimmissa käännekohdissa.

Kolmannen lapseni odotus oli jälleen kerran niin ihmeellistä ja ihanaa aikaa. Raskausaikana perehdyin entistä syvemmälle synnytysten maailmaan ja luonnonmukaiseen synnytykseen. Kolmas lapseni saikin syntyä suunnitellusti oman kodin rauhassa.  Upea raskausaika ja voimaannuttava synnytyskokemus sai ajatukset palaamaan takaisin doulan työhön ja odottavien perheiden yksilölliseen tukemiseen. Tällä kertaa vein ajatukset eteenpäin ja perustin oman yrityksen. 

Työssäni haluan tukea raskaana olevia, synnyttäjiä ja perheitä kokonaisvaltaisesti. Auttaa heitä löytämään oman voimansa ja viisautensa, sekä tukea heitä matkalla vanhemmuuteen. Toivoisin, että jokainen odottaja saisi tarvitsemaansa tukea raskausaikana, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin ajatustensa tai kysymystensä äärelle.

Kätilönä ja doulana teen työtäni lämmöllä ja rakkaudella, juuri sinun parhaakseksi. Että sinä saisit parhaat eväät ja tarvitsemasi tuen niin raskauteen, synnytykseen kuin lapsivuodeaikaan. Kuuntelen toiveitasi ja olen tukena päätöksissäsi. Olen täällä sinua varten.


Lämmöllä

Kätilö Minna 


Koulutukset:

  • Kätilö (amk) -2016
  • Who imetysohjaaja -2016
  • Doules -doulakoulutus -2021
  • Dona international - doula sertifiointi käynnissä -2021
  • Rebozo -koulutus -2022