Minä doulanasi

Doulanasi olen tukenasi raskausajasta lapsivuodeaikaan. Voit ottaa minuun yhteyttä missä vaiheessa raskautta tahansa. Voimme keskustella puhelimitse ja tavata kasvotusten ennen doulasopimuksen tekoa. Ensimmäinen tutustumistapaaminen on maksuton.  Tapaamisen jälkeen voit rauhassa miettiä olisinko minä sopiva doula juuri sinua varten.

Raskausaikana tapaamme muutaman kerran tai tapaamisia voi olla niin monta kuin sinä haluat. Näin tulemme tutuiksi jo raskausaikana. Tapaamisten aikana käymme läpi toiveitasi ja ajatuksia raskaudesta ja synnytyksestä, sekä valmistaudumme yhdessä tulevaan synnytykseen. Koko raskausajan olen etätukena puhelimitse, eli voit aina kysyä minulta kun joku askarruttaa mieltäsi.


Luottamuksellisen doulasuhteen syntyminen on tärkeää, jotta voit kokea olosi turvalliseksi ja luottavaiseksi synnytyksessä. Kun tunnet olosi turvalliseksi, uskallat heittäytyä täysin synnytyksen vietäväksi ja synnytyshormonit voivat toimia vapaasti. Näin synnytyskin voi edetä lempeämmin.

Lasketun ajan lähestyessä päivystän raskausviikolta 38+0 lähtien synnytykseen saakka. Päivystäessä olen valmiina tulemaan synnytykseesi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kun synnytys käynnistyy, voin alkuun olla tukena puhelimitse tai voin tarvittaessa tulla tueksesi jo kotiinne. Kotona voin halutessasi kuunnella vauvan sydänääniä ja tutkia kohdunsuun tilanteen. Oman kätilödoulan tuella voit olla omin kodin rauhassa hieman pidempään. Kun siirrymme sairaalaan, siirryn kätilön roolista doulan rooliin.

Synnytyksessä tarjoan tietoni ja taitoni sinun hyväksesi. Autan sinua tekemään tietoisia valintoja synnytykseesi liittyen ja tuen sinua päätöksissäsi. Synnytyksessä ohjaan myös kumppaniasi siinä, miten hän voi olla sinulle parhaiten avuksi. Neuvon ja ohjaan sinua niin lääkkeettömissä kuin lääkkeellisissä kivunlievitysmenetelmissä. Doulana minä sanoitan toiveitasi myös hoitohenkilökunnalle ja huolehdin kaikesta muusta, että sinä voit rauhassa uppoutua synnytyskuplaasi.

Synnytyksessä olen läsnä koko synnytyksen ajan. Vauvan syntymän jälkeen olen tukenanne vielä hetken, noin 1-2 tuntia syntymän jälkeen. Synnytyksen jälkeen olen etätukena synnytyskeskusteluun saakka. Voin siis auttaa jos mielessäsi on kysymyksiä liittyen synnytykseen, imetykseen, vauvanhoitoon tai palautumiseen. Synnytyksen jälkeen voimme myös toiveidesi mukaan tavata jo heti kotiutumisen jälkeen. Voin ohjata vauvan hoidossa, imetyksessä tai olla vain läsnä.

Synnytyksen jälkeen käymme myös synnytyskeskustelun haluamanasi ajankohtana.

Doulanasi tuen sinua niin, että saisit mahdollisuuden voimaannuttavaan ja toiveidesi mukaiseen synnytykseen. Olen mukana matkallasi sinun toiveitasi kunnioittaen ja tarpeitasi kuunnellen.

Doulaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa, Oulun alueen kotisynnytyksissä sekä etänä minne päin Suomea tahansa.


Huom. doulauspaketin sisältö vaihtelee doulauspaketista riippuen. Lue lisää täältä.

Olisinko minä sopiva doula sinun synnytysmatkallesi? Jätä viesti niin vastaan sinulle mahdollisimman pian.